Chemistree

Interactieve Installatie voor de organisatie Globalicious

Rebel With a Cause

“a complex story, a simple product, your t-shirt”


Rebel With A Cause
, een goed filmpje (leuke animatie, typografie en muziek ook) over het proces van kleding, en nog iets specifieker t-shirts.

Of je nu een duur, uniek design t-shirt hebt, een t-shirt waarmee je een statement wilt maken, een goedkoop massaproductie t-shirt met standaard opdruk uit de grote warenhuizen, een zelfgemaakt t-shirt, of een t-shirt dat je draagt omdat dat het enigste is wat je bezit, het blijft in de meeste gevallen gewoon 200 gram katoen.

Het kopen van een nieuw t-shirt, elke keer als er een nieuwe trend of seizoen collectie is geïntroduceerd, of als je je (in principe nog jaren te gebruiken) kleding gewoon zat bent is normaal voor veel mensen. En dat deze inefficiënte, onlogische en zich steeds herhalende cyclus een negatief effect heeft op het milieu is natuurlijk niets nieuws. Deze cyclus van productie en transport tot dagelijks gebruik (wassen -> strijken -> dragen -> wassen) kost namelijk enorm veel voorzieningen.

In Afrika noemen ze dit verschijnsel ‘Mitumba’ (het opsturen van gebruikte kleding naar ‘arme’ landen). Zij begrijpen niet waarom iemand een kledingstuk dat zo nieuw is niet langer meer nodig heeft, en weggooit.

Kristian Labusga laat met dit project op een simpele manier de ‘ecological backpack’ (hoeveel kilo voorzieningen zijn er nodig voor de levenscyclus van een product) van kleding zien. Bekijk / download de video:

Rebel with a cause from UTOPIA AG on Vimeo.

Advertenties

Filed under: Concept, Inspiration

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: